Versie 2.0, laatste update: 27-05-2020

Privacy Policy

Wanneer je op mijn website actief bent of contact met mij opneemt deel je soms persoonsgegevens. Ik respecteer de privacy van al mijn (toekomstige) klanten en gebruikers van mijn website en ga zorgvuldig met deze gegevens om. Bij de verwerking van persoonlijke informatie houd ik me aan de geldende wet- en regelgeving, welke gaan over het gebruiken en bewaren van jouw gegevens. In deze privacyverklaring leg ik je uit welke gegevens ik verzamel en, waarom ik ze verzamel en wat ik met deze gegevens doe.

Deze privacyverklaring geldt voor alle interactie tussen jou en Joanne Priscilla Fotografie, de manier van communicatie maakt daarbij niet uit.

Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten van Joanne Priscilla Fotografie. Wees je er dus van bewust dat ik niet verantwoordelijk ben voor het privacybeleid van eventuele genoemde andere organisaties op mijn website.

Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze privacy verklaring? Neem dan zeker contact met me op.

1. Bedrijfsgegevens

Adres: Plevierplaats 19, 3281 JE Numansdorp
Telefoonnummer: 06-45057676
Emailadres: joanne << apestaart >> joannepriscilla.com

KvK nr.: 24481674
BTW nr.: NL002113617B93

2. Persoonlijke gegevens die ik verzamel/verwerk

Ik verwerk je persoonsgegevens omdat je geïnteresseerd bent in, gebruik maakt of wil maken van mijn diensten. De persoonsgegevens die ik van je vraag heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen of om mijn werk uit te kunnen voeren.

2.1. Informatieaanvraag

Ik beantwoord graag al je vragen. Je kunt me bellen, een email sturen, een contactformulier op de website invullen of een brief sturen. Om je verder te kunnen helpen sla ik een aantal gegevens van je op. Zo weet ik wie je bent en kan ik bij het volgende contactmoment terugvinden waar we het over hebben gehad. Ik sla de volgende gegevens van je op:

  • Naam
  • Emailadres
  • Je bericht
  • Telefoonnummer (optioneel)
  • Woonplaats (optioneel)
  • Uitgerekende datum: (optioneel)

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag: gerechtvaardigd belang.

2.2. Geboortereportage

Om een geboortereportage te kunnen uitvoeren heb ik de volgende gegevens nodig:

  • NAW gegevens zwangere
  • Emailadres zwangere
  • Telefoonnummer zwangere
  • Telefoonnummer (geboorte)partner
  • Gewenste plaats van bevallen (optioneel)

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag: uitvoering van de overeenkomst.

2.3. Overige fotoreportages

Om een fotoreportage, anders dan een geboortereportage te kunnen uitvoeren heb ik de volgende gegevens nodig:

  • NAW gegevens
  • Emailadres
  • Telefoonnummer
  • Uitgerekende datum: (optioneel)

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag: uitvoering van de overeenkomst.

2.4. Facturatie & Incasso

Alle afgenomen diensten en producten moeten natuurlijk ook betaald worden. Ik stuur hiervoor een factuur, welke voldaan kan worden door middel van een bankoverschrijving of betaling via Ideal. Wanneer niet aan de betalingsplicht wordt voldaan zal een incassotraject worden gestart. In verband met facturatie & incasso sla ik de volgende gegevens van je op:

  • NAW gegevens
  • Emailadres
  • Telefoonnummer
  • IBAN-nummer

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag: wettelijk voorschrift.

2.5. Updates dienstverlening & Nieuwsbrief

Wanneer ik wijzigingen doorvoeren in mijn dienstverlening, waaronder de algemene voorwaarden, privacyverklaring of overige belangrijke zaken dan stel ik je hiervan graag op de hoogte. Als je hiermee akkoord gaat dan gebruik ik de volgende gegevens om je in mijn nieuwsbrief systeem te verwerken:

  • Naam
  • Emailadres
  • Telefoonnummer

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag: toestemming.

2.6. Klantervaringen

Om ervaringen van eerdere klanten met potentiële klanten te delen, plaatsen ik klantervaringen op mijn website en social media kanalen. Als je hiermee akkoord gaat dan gebruik ik de volgende gegevens om op mijn website en social media te delen:

  • Naam
  • Ervaring / review

Het opslaan van deze gegevens valt onder de wettelijke grondslag; toestemming.

3. Bijzondere persoonsgegevens

Ik verwerk bijzondere persoonsgegevens in de vorm van (digitale) fotobestanden waarop mogelijk personen herkenbaar in beeld zijn. Deze foto’s maak, bewerk en lever (zowel digitaal als in een fotoalbum) ik alleen in opdracht en publiceer ik alleen met expliciete toestemming van alle op het beeld herkenbare betrokkenen.

Door het (met jouw van tevoren gegeven toestemming) online delen van bijvoorbeeld een foto van een reportage kan het zijn dat de volgende gegevens van jou bekend zullen worden:

  • etnische afkomst (bijvoorbeeld: huidskleur)
  • godsdienst of levensovertuiging (bijvoorbeeld: het dragen van specifieke hoofdbedekking of het dragen van een aan religie gerelateerd sieraad)
  • seksuele leven (bijvoorbeeld: sprake van twee moeders)
  • gezondheid (bijvoorbeeld zwangerschap, onlangs bevallen)

4. Persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar

Ik heb niet de intentie om persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar te verwerken. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker van mijn website ouder dan 16 jaar is. Als je er van overtuigd bent dat ik persoonlijke gegevens van een minderjarig persoon heb verzameld zonder toestemming van ouder of voogd dan kun je contact met me opnemen en dan verwijder ik deze informatie. Indien ik wel gegevens van personen jonger dan 16 jaar nodig heb voor het uitvoeren van een opdracht, zal ik dit altijd doen met toestemming van zijn/haar ouder of voogd.

5. Geautomatiseerde besluitvorming

Ik neem geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

6. Bewaartermijnen van persoonsgegevens

Ik bewaar jouw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens heb verzameld.

PersoonsgegevensMediumBewaartermijnReden
NAW-gegevens, emailadres, telefoonnummers en overige verstrekte persoonsgegevens van leadsTelefoon, Computer, Emailprovider1 jaarBinnen een termijn van max. 10 maanden kan een eerste contact mogelijk alsnog leiden tot een overeenkomst (bijvoorbeeld ivm. geboortefotografie).
NAW-gegevens, emailadres, telefoonnummers en overige verstrekte persoonsgegevens van klantenTelefoon, Computer, Emailprovider5 jaarVoor het uitvoeren van een overeenkomst of oplossen van een geschil.
EmailsEmailprovider5 jaarVoor het uitvoeren van een overeenkomst of oplossen van een geschil.
Facturen & Financiële administratieAdministratie-programma, Computer, papieren administratie7 jaarBelastingwetgeving
Onbewerkte fotobestandenGeheugenkaart in fotocamera2 dagenOm een fotoreportage te kunnen maken. Foto’s worden verwijderd zodra ik een back-up heb gemaakt
Onbewerkte fotobestandenComputer, backup in de cloud1 jaarVoor het eventueel opnieuw nabewerken van portfoliomateriaal ivm. ontwikkeling in nabewerkingsstijl.
Bewerkte fotobestandenComputer, telefoon, social media, hostingprovider, backup in de cloud3 jaarVoor het eventueel later bestellen van fotoalbums of in het geval de klant de foto’s is kwijtgeraakt.
PortfoliomateriaalComputer, telefoon, social media, hostingprovider, backup in de cloudOnbeperktTer promotie van mijn activiteiten als fotograaf.

7. Delen van persoonsgegevens

Jouw gegevens worden in principe niet aan derden verstrekt, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou of om te kunnen voldoen aan een wettelijke verplichting. Ik werk met de volgende partijen samen in mijn bedrijfsvoering. Met deze partijen heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten om eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens te waarborgen en te kunnen garanderen dat de persoonsgegeven alleen worden gebruikt voor het beoogde doel.

PartijDoelWelke gegevens
GoogleBewaren contactgegevensNAW-gegevens, telefoonnummer, emailadres
JorttBedrijfsadministratie & belastingaangifteNAW- gegevens en betalingsgegevens ten behoeve van Inkoopfacturen, verkoopfacturen en betalingen
SoHostedHosting website & emailPersoonsgegevens in emails
KonpoliMaken fotoalbumsfoto’s
LiveschijfData backup in de cloudNAW gegevens, telefoonnummer, emailadres (vermeld in overeenkomsten), foto’s
Album PrufrDigitaal opmaken fotoalbumsfoto’s
Knab / MollieVerwerking van (online) betalingen
Bankgegevens
Social Media (Facebook, Instagram, Pinterest)Promotie van mijn activiteiten als fotograaf
foto’s (alleen met toestemming)
Potentiële klanten & overige geïnteresseerdenPromotie van mijn activiteiten als fotograaffoto’s (alleen met toestemming)

8. Beveiliging van persoonsgegevens

Ik neem de bescherming van jouw gegevens zeer serieus en ik neem (en onderhoud) passende technische en organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Op mijn website gebruik ik een betrouwbaar SSL certificaat om te waarborgen dat jouw gegevens niet in verkeerde handen vallen. Dit kun je zien aan ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk. Mijn website is volledig up to date (WordPress, geïnstalleerde plugins en het thema worden wekelijks bijgewerkt).

Verder maak ik geen gebruik van onbekende en/of open-toegankelijke WiFi netwerken. Mijn computer en laptop zijn vergrendeld met een sterk wachtwoord en mijn telefoon is zowel vergrendeld met een pincode als met een Touch-ID.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan met me contact.

9. Cookies en vergelijkbare technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer, tablet of telefoon. Een functionele cookie zorgt ervoor dat de website naar behoren werkt en kan daarnaast het gebruiksgemak verbeteren door bv. jouw voorkeursinstellingen te onthouden. Een analytische cookie geeft inzicht in het gebruik van de website en kan gebruikt worden om deze te optimaliseren.

Joanne Priscilla maakt op haar website alleen gebruik van functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Hoewel bij het plaatsen van dit type cookies geen toestemming vereist is, informeer ik je er wel over bij het eerste bezoek aan mijn website.

9.1. Google Analytics

Via mijn website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de ‘Analytics’ dienst. Ik gebruik deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken om zodoende zodoende mijn site en/of mijn diensten te kunnen verbeteren.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb hier geen invloed op. Ik heb Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de ‘Privacy Shield principles’ en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

10. Rechten en plichten

10.1. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens die ik heb verwerkt in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar het eerdergenoemde emailadres.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, Machine Readable Zone (de strook met nummers onderaan het paspoort), het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik zal dan binnen een termijn van 4 weken op je verzoek reageren.

10.2. Indienen klacht

Ik wil je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, als je van mening bent dat Joanne Priscilla Fotografie niet voldoet aan de privacyregelgeving als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

10.3. Wijzigingen in deze verklaring

De inhoud van deze privacyverklaring pas ik aan om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen op gebied van privacy wet- of regelgeving of wijzigingen in de werkwijze binnen Joanne Priscilla Fotografie

Ik raad je aan deze privacyverklaring geregeld te raadplegen om op de hoogte te blijven. Door, na het wijzigen van de privacy verklaring, gebruik te (blijven) maken van de diensten van Joanne Priscilla Fotografie ga je akkoord met deze wijzigingen.