Geboortefotografie

Het is waarschijnlijk één van de meest overweldigende gebeurtenissen in je leven: de dag waarop je kindje wordt geboren. Een dag om nooit meer te vergeten en tegelijkertijd een gebeurtenis die vaak als in een roes wordt beleefd. Begrijpelijk, want het op de wereld zetten van je kindje doe je over het algemeen niet tussen de aardappels en de vanillevla door. Een geboorte vergt alle aandacht en opperste concentratie, waardoor veel vrouwen zich achteraf maar weinig herinneren van de bevalling zelf, laat staan van alles wat er om hen heen gebeurde. Daarom is geboortefotografie zo waardevol en kun je door het bekijken van de foto’s en het lezen van het geboorteverhaal de geboorte van je kindje keer op keer opnieuw beleven. En loopt de geboorte anders dan verwacht? Ook dan blijkt geboortefotografie van onschatbare waarde. Zeker dan.

Uitgebreide geboortereportage

Geboortefotografie is zoveel meer dan dat ene moment. Denk alleen maar eens aan het moment dat je je kleintje voor het eerst ziet en de emotie die daarmee gepaard gaat. Of die eerste voeding, het aantrekken van het zorgvuldig uitgezochte kledingsetje of de eerste ontmoeting met broertjes, zusjes of opa en oma. Ook al deze bijzondere momenten leg ik voor jullie vast.

Professioneel geboortefotograaf

Het gebeurt nog wel eens dat papa de opdracht krijgt om foto’s te maken van de geboorte. Geen gemakkelijke opdracht, want geboortefotografie is echt een vak apart. De vaak moeilijke lichtomstandigheden, het onvoorspelbare karakter van een bevalling en de medische aspecten rondom een geboorte vragen om flexibiliteit en specifieke kennis en ervaring. Met een geboortereportage neem ik deze ‘fotoverantwoordelijkheid’ graag uit handen. Zo kan ook de aanstaande papa deze indrukwekkende gebeurtenis ten volle beleven en tot steun zijn waar nodig. Ik ben inmiddels alweer meer dan 5 jaar geboortefotograaf. Ik heb heel wat wondertjes geboren zien worden, ken de nodige ups en downs, maar leg iedere geboorte met dezelfde toewijding, liefde en enthousiasme vast.

Jullie unieke geboorteverhaal

Geboortefotografie is een persoonlijk, intiem verhaal en als fotografe vertel ik jullie unieke verhaal (in beelden). Ik ben er dus geen onderdeel van. (Mede) daarom houd ik me tijdens het fotograferen wat op de achtergrond. Ik loop zeker niet te slepen met statieven en flitslampen en ik zal tijdens de laatste perswee ook echt niet vragen om ‘eens vriendelijk in de camera te lachen’. Ik stap aan boord, en laat me net als jullie overrompelen door alle gebeurtenissen.

Een tastbare herinnering om voor altijd te koesteren

Met een geboortereportage laat ik de sfeer, de emotie, de schoonheid, de puurheid, de intensiteit en de intimiteit van een geboorte zien. En dat op een integere en smaakvolle manier. De foto’s krijg je altijd digitaal, maar iedere geboortereportage maak ik zo tastbaar mogelijk, door middel van een prachtig handgemaakt fotoalbum, met daarin een selectie van de foto’s die stuk voor stuk professioneel zijn nabewerkt.

Eerst klik, dan pas klik-klak

Spreekt mijn stijl van fotograferen aan en zijn jullie geïnteresseerd om de geboorte van jullie kleintje door mij vast te laten leggen, dan nodig ik jullie graag uit om – vrijblijvend – kennis te maken. Ik kom dan bij voorkeur bij jullie thuis, zeker als je van plan bent om thuis te bevallen. Onder het genot van een kop koffie (doe mij maar thee trouwens 🙂 ) kunnen we elkaar eens diep in de ogen kijken en alle wensen en mogelijkheden rustig doornemen. Het gaat per slot van rekening om één van de intiemste momenten uit jullie leven en ik vind het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in mij als persoon en mijn werk. Neem na het gesprek gerust ook wat tijd om na te denken voordat jullie een beslissing nemen.

Birth Story

– Bronze –

Geboortefotografie Joanne Priscilla
€1095

.

Kennismakingsgesprek

24 uur standby vanaf week 38

Geboortereportage
t/m 2 uur na de bevalling

Professionele nabewerking

Digitale bestanden
100, hoge resolutie

USB-Bewaarstick

Gedetailleerd geboorteverhaal

Backupfotograaf

Luxe mini fotoalbum t.w.v. €110
15x15cm, 16 pagina’s

Birth Story

– Silver –

Geboortefotograaf Joanne Priscilla
€1495

Voordeel t.o.v. het ‘Bronze’ pakket: €80

Kennismakingsgesprek

24 uur standby vanaf week 38

Geboortereportage
t/m 2 uur na de bevalling

Professionele nabewerking

Digitale bestanden
150, hoge resolutie

USB-Bewaarstick

Gedetailleerd geboorteverhaal

Backupfotograaf

Luxe maatwerk fotoalbum t.w.v. €265
20x20cm, 34 pagina’s, embossing

Foto Slideshow

Birth Story

– Gold –

Geboortereportage Joanne Priscilla
€1745

Voordeel t.o.v. het ‘Silver’ pakket: €90

Kennismakingsgesprek

24 uur standby vanaf week 38

Geboortereportage
t/m 2 uur na de bevalling

Professionele nabewerking

Digitale bestanden
150, hoge resolutie

USB-Bewaarstick

Gedetailleerd geboorteverhaal

Backupfotograaf

Luxe maatwerk fotoalbum t.w.v. €435
25x25cm, 40 pagina’s, embossing

Foto Slideshow

Bijpassende opbergbox voor fotoalbum

* De bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele parkeerkosten, tolkosten en €0,40 per km aan reiskosten (bij afstanden groter dan 20 km, gerekend vanaf Numansdorp).

Wil je geen geboortereportage maar wel één van de eerste momenten van en met jouw kleintje laten vastleggen? Boek dan een Kraamreportage/Fresh48. Deze kan zowel thuis als in het ziekenhuis plaatsvinden.

Eventuele vragen

Je kiest voor mij als geboortefotograaf als mijn portfolio je aanspreekt en als je op zoek bent naar een professional. Inmiddels ben ik al meer dan 5 jaar geboortefotograaf. Ik ken m’n apparatuur, ik beheers de vaak moeilijke lichtomstandigheden, ik ken de meeste ziekenhuizen en ik ken mijn plaats (de regels en protocollen) in deze ziekenhuizen, ik heb contracten met meerdere ziekenhuizen, waardoor ik ook toegang heb tot de ok in geval van een keizersnede, ik heb kennis van het geboorteproces en ik werk samen met even zo betrouwbare collega’s (als back-up).

En als laatste, en zo ongeveer het belangrijkste, je kiest voor mij als geboortefotograaf wanneer je je vertrouwd voelt met mij als persoon. Als je overweegt om mij te boeken als jouw geboortefotograaf, maken we vooraf vrijblijvend kennis om te kijken of die klik er is.

Kost geboortefotografie veel geld? Ja, een geboortereportage is een investering. Is een geboortereportage duur? Nee, ik vind van niet. Een geboortefotograaf staat (max) 4 weken lang 24 uur per dag ‘in de startblokken’ en moet hiervoor best veel laten schieten. Daarnaast heeft een professioneel geboortefotograaf niet alleen kennis van de (foto)techniek en het fotograferen onder zeer lastige lichtomstandigheden, maar is ook op de hoogte van het geboorteproces, kent de regels en protocollen in het ziekenhuis en kent haar plaats hierin. Een professioneel geboortefotograaf heeft een netwerk van betrouwbare collega’s (als back-up). Een geboorte kan soms lang duren en heel onvoorspelbaar zijn en een professioneel geboortefotograaf weet zich hierop aan te passen. Een geboortereportage is een document van onschatbare waarde.

Wil je graag een geboortefotograaf boeken en is de bijbehorende investering erg pittig, je kunt altijd in termijnen betalen. Daarnaast verkoop ik ook cadeaubonnen, veel leuker dan die babykleertjes die jij toch nooit zou hebben uitgekozen 😉 .

Nee hoor. Als ik de geboorte kom vastleggen ben ik geen onbekende meer, aangezien we van tevoren persoonlijk kennis hebben gemaakt. Tijdens de zwangerschap hebben we op meerdere momenten contact en bovendien blijf ik de hele tijd bij jullie. Je kunt mij vergelijken met een verloskundige, gynaecoloog of verpleegkundige, alleen ben ik er niet om het geboorteproces te begeleiden, maar het vast te leggen.

Als geboortefotograaf ga ik zorgvuldig, integer en op de achtergrond te werk. Ik probeer altijd de meest subtiele en smaakvolle foto’s te maken, foto’s die je later ongegeneerd en vol trots aan anderen kunt laten zien.

Een geboortereportage is een documentaire reportage, geen geposeerde fotosessie. Ik zal nooit vragen om ‘te lachen naar het vogeltje’ en bovendien hoef ik met mijn apparatuur er niet met mijn neus bovenop te staan. Het enige geposeerde is een eventuele gezinsfoto of familiefoto, maar dat wordt altijd aan mij gevraagd (en vaak door de partner). Ik regisseer of forceer niets.

De ervaring heeft me geleerd dat partners mijn continue aanwezigheid vaak juist als prettig ervaren. Mijn aanwezigheid kan hen ook tot steun zijn. Uiteraard maak ik foto’s, maar tussendoor even een praatje, een grapje, die brandende vraag beantwoorden of een paar bemoedigende woorden van mijn kant, wanneer ook hij/zij het even niet meer weet kan heel fijn zijn. Hoe dan ook, in al die jaren heb ik nog nooit van een partner gehoord, dat hij/zij zich ongemakkelijk voelde bij mijn werk en aanwezigheid. Ik kan geen garantie geven, maar mijn verwachting is dat dat bij jouw partner niet anders is.

Ik ben trots op het werk dat ik doe en om andere aanstaande ouders te bereiken plaats ik regelmatig foto’s van de reportages die ik heb gemaakt, maar alles wat ik online laat zien is met expliciete toestemming van iedereen die op de foto staat. Integriteit en betrouwbaarheid staat bij mij hoog in het vaandel.

Lid van de volgende verenigingen

Logo International Association of Professional Birth Photographers
Aangesloten bij de beroepsvereniging van geboortefotografen

Geaccrediteerd door (toegang op de OK)